Ruzmarin

740,00 din RSD

Lekovito dejstvo ruzmarina je vekovima poznato. Koristio se za unapređenje pamćenja i moždanih funkcija, ublažavanje bolova i podsticanje rasta kose. Studija sprovedena na 32 ispitanika sa niskim krvnim pritiskom je pokazala da se, usled korišćenja eteričnog ulja ruzmarina u periodu od 72 nedelje, pokazala je da ruzmarin može povisiti krvni pritisak na normalni nivo. Pored toga što je na većini ispitanika eterično ulje ruzmarina povisilo krvni pritisak, primećeno je da se opšti mentalni i fizički kvalitet života drastično poboljšao, što ukazuje na dalekosežne lekovite efekte koje ovo drveno ulje ima na zdravlje.

Studija sprovedena samo „in vitro“ (na živim ćelijama u petrijevoj posudi) je pokazala da esencijalno ulje ruzmarina spečava širenje i razvoj različitih ćelija raka.

Ulje ruzmarina poboljšava cirkulaciju, olakšava artritis i reumatizam i ublažava grčeve u mišićima. Ukoliko se koristi kao dodatak u šamponima i sapunima deluje protiv peruti, pospešuje rast kose i deluje protiv masne kože, kožnih infekcija i akni a takođe odbija i insekte, pa je veoma pogodno da se koristi tokom leta.
Ukoliko se koristi u inhalaciji olakšava disajne tegobe i simptome prehlade.

Opis

Eterično ulje ruzmarina je zimzeleno ali nema jak miris drveta, koliko ima svež, sladak i jak biljni miris sa blago lekovitim nijansama. Ovo eterično ulje ima tanku konzistenciju i odlično se destiluje sa parom, tako da je idealan za korišćenje za osvežavanje prostora i meditaciju. U aromaterapiji se smatra srednjom notom.

NAČIN PRIMENE

  • lokalna primena
  • udisanje
  • difuzer
  • unutrašnja upotreba

Esencijalno ulje ruzmarina treba razrediti 50:50 sa baznim uljem pre upotrebe.

MERE BEZBEDNOSTI

  • Preporučuje se oprez kod oralne upotrebe jer prekomerna upotreba ulja može izazvati neurotoksičnost (u zavisnosti od nivoa kamfora u ulju).
  • Ulje ruzmarina ne naositi blizu lica odojčadi ili dece mlađe od 10 godina.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml, 100 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.