Narandža

690,00 din RSD

Poseduje antibakterijska i antimikrobna svojstva. Prirodan je lek za hipertenziju, poboljšava cirkulaciju te snižava pritisak.

Efikasno je u suzbijanju upala i infekcija. Masaža ovim uljem otklanja bolove u mišićima, zglobovima ili kostima. Prijatan miris ulja narandže utiče na moždane centre zadužene za stvaranje i regulisanje emocionalnih procesa. Osvežavanje ambijenta ovim uljem ili njegovo dodavanje u toplu kupku ili parfem kao i direktno udisanje iz bočice značajno popravlja raspoloženje. Idealno je za hormonsku ravnotežu s obzirom da pomaže u suzbijanju hormona stresa kortizola.

Eterično ulje narandže je poznato po svojim umirujućim svojstvima i može da se koristi da ublaži nervnu napetost, anksioznost, depresiju, nesanicu i simptome menopauze. Ovo ulje vam može pomoći da umirite um, ostanete usredsređeni dok se koncentrišete na teške mentalne zadatke a kada se koristi za meditaciju podstiče ravnotežu i kreativnost.

Ukoliko ga dodate u svoju omiljenu kremu ili losion dobijate odlično sredstvo koje poboljšava tonus kože, smanjuje pojavu bora i umiruje osetljivu kožu. Kao dodatak jelima i pićima poboljšava varenje, olakšava hipertenziju, dispepsiju i zadržavanje vode.

Eterično ulje narandže je odličan dodatak netoksičnim proizvodima za domaćinstvo, losionima, masažnim uljima i proizvodima za kupanje.

Opis

Eterično ulje narandže je dobijeno ekstrakcijom iz vanjske kore narandže, vekovima je cenjeno zbog svog snažnog imunološkog dejstva.

NAČIN PRIMENE

  • lokalna primena
  • udisanje
  • difuzer
  • unutrašnja upotreba
  • u sredstvima za održavanje higijene domaćinstva

Esencijalno ulje narandže se, pre upotrebe, može razrediti sa baznim uljem u razmeri 50:50.

MERE BEZBEDNOSTI

  • Pre upotrebe eteričnog ulja uradite test na svojoj koži tako što ćete jednu kap ulja narandže razblažiti sa bilo kojim baznim uljem (maslinovo, ricinusovo, kokosovo…).
  • Eterično ulje narandže je fototoksično pa je potrebno izbegavati izlaganje suncu 12 sati nakon upotrebe.
  • Ulje narandže je odličan dodatak svežoj vodi ili čaju. Zato vodite računa kada kupujete eterično ulje narandže da je ono narandžaste boje.
  • Ukoliko imate mačku, vodite računa da se ne izlaže narandžinom ulju. Mačke su osetljive na ovo ulje, prirodno ga odbijaju i izbegavaju, ali ukoliko se ipak dogodi da ga proguta, obavezno se obratite veterinaru.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.