Menta

740,00 din RSD

Karakteristika ulja od mente je jak, osvežavajući miris mentola. Cela biljka sadrži mentol, komponentu koja daje osećaj hlađenja. Eterično ulje ima izuzetna umirujuća svojstva, ali i stimulišuća u zavisnosti kako ga koristite. Korisno je u borbi protiv insekata i gamadi, ali i protiv gladi, stresa, mučnine, bolova u mišićima, simptoma PMS-a. Poboljšava koncentraciju i deluje antibakterijski, antivirusno i protivupalno.

Eterično ulje Mente umiruje bolove i svrab kože, uključujući psorijazu i ekceme, ublažava napetost i glavobolje, umiruje respiratorne infekcije i astmu, ublažava mučninu i ostale probavne tegobe (uključujući čireve) i veoma je učinkovita u borbi protiv virusnih i gljivičnih infekcija.

Ulje mente poseduje spazmolitična dejstva, samim tim dovodi do ublažavanja grčeva i bolova, koristi se i kod lupanja srca i vrtoglavice. Otklanja migrene i glavobolje, olakšava simptome prehlade, gripa i astme.

Menta eliminiše stres, osvežava organizam, poboljšava cirkulaciju i opušta mišiće.

Opis

Esencijalno ulje Mente je karakteriše izuzetno jaka aroma. Njegova upotreba u komercijalnoj proizvodnji je široka i predstavlja fantastičan dodatak mnogim aromaterapijskim mešavinama.
Esencijalno ulje Mente ima tanku konzistenciju i obično se destiluje parom. U aromaterapiji se koristi kao gornja nota.

UPOTREBA

Esencijalno ulje mente pruža odličan osećaj hlađenja zbog visokog nivoa mentola koji sadrži. Čini odličnu oblogu za opuštanje mišića konja, a kada ih konji udišu pre treninga, često se bolje fokusiraju.

*Napravite tonik koji osvežava i hladi kožu. Posebno je pogodan za primenu nakon dana provedenog na suncu, rashladiće kožu, smanjiti glavobolju i izoštriti um.
U flašicu sa prskalicom stavite ¾ šolje filtrirane vode, ¼ šolje jabukovog sirćeta i 10 kapi eteričnog ulja nane. Dobro promućkajte i poprskajte lice nekoliko puta u toku dana, kada vam treba efekat hlađenja.

Esencijalno ulje mente je korisno u stvaranju netoksičnih proizvoda za domaćinstvo. Kada se koristi u aromaterapiji, eterično ulje mente pospešuje mentalni fokus i može olakšati učenje. Korisno je za smirivanje uma i ublažavanje straha. U meditaciji ovo esencijalno ulje pomaže da se slomi otpornost na nove situacije; takođe je korisno za povećanje intuitivne svesti.

NAČIN PRIMENE

  • lokalna primena
  • udisanje
  • difuzer
  • unutrašnja upotreba
  • kao dodatak jelu i piću

Esencijalno ulje mente treba razrediti 50:50 sa baznim uljem pre upotrebe.

DOBRO SE MEŠA SA SLEDEĆIM ULJIMA:

MERE BEZBEDNOSTI

  • Pre upotrebe esencijalnog ulja mente poželjno je da uradite test na koži.
  • Ukoliko dođe u kontakt sa očima, esencijalno ulje mente može izazvati oštar bol i peckanje. U tom slučaju ne ispirajte ulje vodom, jer ćete time samo pojačati efekat, nego ga očistite baznim uljem.
  • Deca mlađa od 6 godina ne podnose dobro eterično ulje mente.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml, 100 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.