Lavanda

820,00 din RSD

Eterično ulje lavande jedno je od najbezbednijih ulja, poznatije i kao „Majka svih eteričnih ulja“. Koristi se u lekovite svrhe koristi već više od 2500 godina. Najraniji zapisi pokazuju da je lavanda korišćena u procesu mumifikacije u Egiptu, da bi potom postala glavni sastojak u Rimskim kupatilima.

Najpoznatije je po svom opuštajućem i umirujućem efektu. Koristi se za suzbijanje nervoze, uznemirenosti, glavobolje, depresije i stresa. Ulje izbora je za ublažavanje nesanice i noćnih mora. Dodato u kremu za lice reguliše suvišno lučenje masnoće i sprečava nastanak akni. Razblaženo u ulju koristi se za ublažavanje opekotina od sunca ili bolova u mišićima i zglobovima. Inhalacijom eteričnog ulja lavande smanjuju se respiratorni problemi kod infekcija grla, gripa, prehlada i kašlja. Odličan borac protiv peruti, u isto vreme ojačava folikulu dlake i neguje vašu kosu.

Esencijalno ulje lavande ima zaista široku primenu. Može se koristiti za spravljanje netoksičnih proizvoda za čišćenje domaćinstva, proizvoda za kupanje a omiljeni je sastojak ulja za masažu.
Koristi se za podsticanje osećaja smirenosti i ravnoteže, kao i za opuštanje uma i olakšavanje osećaja besa i frustracije. Kada se koristi za meditaciju, podstiče osećaj jasnoće i poziva na veću intuiciju.

Opis

Osvežavajuće, cvetno, umirujuće eterično ulje lavande ima široku primenu u aromaterapiji. Eterično ulje lavande daje svež i snažan biljni miris, za razliku od ostalih cvetnih, slatkih mirisa. Ovo ulje ima tanku konzistenciju i kada se koristi u aromaterapiji, koristi se kao gornja ili srednja nota.

NAČIN PRIMENE

  • lokalna primena
  • udisanje
  • difuzer
  • unutrašnja upotreba

Eterično ulje lavande može se koristiti čisto, nije ga potrebno razblažiti pre upotrebe.

MERE BEZBEDNOSTI

  • Pre prve upotrebe možete sprovesti test na delu kože. Pojedine osobe mogu doživeti iritaciju kada se ulje nanosi lokalno.
  • Ukoliko nije čisto, eterično ulje lavande može biti otrovno za oralnu upotrebu.
  • Ne preporučuje se upotreba lavande sa sedativima, jer bi mogla izazvati pospanost.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml, 100 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.