Karanfilić

690,00 din RSD

Eterično ulje karanfilića nosi visoku ocenu na ORAC skali (Oxygen Radical Absorbance Capacity), koji ocenjuje antioksidacijsku vrednost hrane i pića, pa ga zbog toga možete sresti u mnogim komercijalnim proizvodima za jačanje imuniteta. Karanfillić je izuzetan za oralno zdravlje. Pokazalo se da usporava propadanje zuba, pomaže kod reumatskog bola u ustima i prirodna je alternativa toksičnom fluoridu, koji se nalazi u pastama za zube.

Pored navedenog, eterično ulje karanfilića ispoljava izuzetna svojstva kada je u pitanju artritis, upala probave (dijareja, mučnina, povraćanje) i umiruje kožu nakon uboda insekata (posebno pčele).

Karanfilić koriste naturopati za lečenje lupusa, hepatitisa, virusnih infekcija, katarakte, raka kože i poremećaja štitne žlezde. Kada se koristi u aromaterapiji i za meditaciju, eterično ulje klinčića pomaže u oslobađanju negativnosti i prihvatanju sopstvene vrednosti.

Opis

Eterično ulje Karanfilića ima začinski miris, boja mu varira od zlatne do žuto-braon nijanse. Poseduje srednju, blago masnu konzistenciju, a kada se koristi u aromaterapiji smatra se srednjom notom.

NAČIN PRIMENE

  • difuzer
  • lokalna primena
  • oralna upotreba

Eterično ulje karanfilića je potrebno razblažiti sa nosačem u razmeri 20:80 (od čega je jedan deo esencijalno ulje karanfilića a četiri dela su bazno ulje).

DOBRO SE UKLAPA SA SLEDEĆIM BILJKAMA:

MERE BEZBEDNOSTI

  • Eterično ulje karanfilića je izuzetno jako. Nikada ga ne udišite direktno jer bi moglo da iziritira nosne kanale.
  • Ne nanosite ga na kožu a da ga prethodno niste razblažili jer može izazvati ozbiljnu iritaciju.
  • Ovo esencijalno ulje je antikoagulant; može pojačati dejstvo aspirina, heparina, varfarina i drugih sredstava za razređivanje krvi.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.