Kajeput

750,00 din RSD

Kajeput je dobro poznati lek za začepljene sinuse i sinusne infekcije. Često se smatra ključnim aktivnim sastojkom popularnih masti i melema koji se koriste za lečenje sinusa. Ovo esencijalno ulje je tokom  vremena pokazalo dobre rezltate u lečenju različitih bolesti povezanih sa respiratornim organima, uključujući grip, stezanje u grudima, upalu grla, upale uha, laringitis i blagu temperaturu.

Kajeput ulje može doneti trenutno olakšanje od zubobolje. Nekoliko kapi ovog esencijalnog ulja stavljeno na pamuk može se naneti direktno na desni i obraz u blizini bolnog zuba da donese olakšanje.

Može koristiti kod spoljnih čireva i u zarastanju tkiva koja su upaljena. Kajeput ulje se takođe može koristiti kod običnih posekotina i ogrebotina, otoka oko prstiju na rukama i nogama, infekcija lišajeva ili spoljašnjih gljivica, uši, šuga i sl.

Nema na zalihama

Opis

Kajeput podseća na kombinovani miris kamfora, ruzmarina i kardamoma, svež, blagog voćnog mirisa. Iz iste je porodice kao i esencijalno ulje čajevca, poznato je po svojim terapeutskim svojstvima. Ulje se proizvodi destilacijom lišća i grančica.

NAČIN PRIMENE

  • lokalna upotreba
  • difuzer

Esencijalno ulje Kajeputa je potrebno razrediti sa baznim ulje pre upotrebe ili lokalnog nanošenja.

DOBRO SE MEŠA SA SLEDEĆIM ULJIMA:

MERE BEZBEDNOSTI

  • Eterično ulje crnog bibera se uglavnom smatra sigurnim.
  • Preporučeno je da se razblažuje 5% u baznom ulju kada se koristi za masažu.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml, 100 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.