Geranijum

1.100,00 din RSD

Ulje Geranijuma (Pelargonium) ima dugačku listu lekovitih svojstava koje uključuju smanjenje upala i moćno dejstvo protiv gljivičnih infekcija. Ulje ublažava anksioznost, stabilizuje emocije, pomaže kod porođajnih bolova i kontrakcija, snižava povišeni krvni pritisak i ubrzano lupanje srca.
Geranijum takođe utiče i na eliminaciju viška vode iz organizma, ublažava zagušenje limfe i grlobolju.

Kada se koristi lokalno ima pozitivno dejstvo na popucale kapilare, modrice i poremećaje periferne cirkulacije. Umiruje kožu nakon uboda insekata, opekotina ili manjih rana.

Kada se koristi u aromaterapiji ili za meditaciju, eterično ulje geranijuma podiže duh, istovremeno ublažavajući nervnu napetost. To može pomoći u ublažavanju straha od napuštanja ili obaveza, a može pomoći i u procesu samoprihvatanja.

Opis

Geranijum je poznat po upotrebi u parfemima i preparatima za negu kože, ali njegova lekovita svojstva su se istakla i kod tretmana stresa, povišenog krvnog pritiska, ubrzanog pulsa, anksioznosti i tokom porođajnih kontrakcija.
Eterično ulje Geranijuma ima tanku konzistenciju i varira od bistre do amerne boje. Svežeg je mirisa sa blagom voćnom aromom. U aromaterapiji se koristi kao srednja nota.

NAČIN PRIMENE

  • direktno udisanje
  • kao dodatak ishrani
  • lokalna primena
  • difuzer
  • kao dodatak sredsvima za ličnu higijenu (kupke, sprejevi i sl)

Pre upotrebe ili lokalnog nanošenja, eterično ulje Geranijuma razblažiti 50:50 sa baznim uljem.

MERE BEZBEDNOSTI

  • Trudnice bi trebale da izbegavaju nanošenje eteričnog ulja Geranijuma na kožu jer može izazvati iritacije, posebno ako se nanosi ne razblažen.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.