Eukaliptus

740,00 din RSD

Eukaliptus ima pozitivno dejstvo na artritis, ublažava reumu i bolove u mišićima pa se veoma često koristi i kao dodatak mastima i oblogama. Ublažava sinusitis, kašalj, simptome prehlade, bronhitis, a pokazao se korisnim i u tretmanima hroničnog opstruktivnog bronhitisa. Može se koristiti za tretiranje mutirane gljivice Candide, deluje protiv akni, čisti manje rane, ublažava simptome dijabetesa i jača imuni sistem.

Pojedini stomatolozi koriste eukaliptusovo ulje kao rastvarač za obnavljanje korenskih kanala, a veoma često se može naći i kao dodatak u pastama za zube. Pored toga, eukaliptusovo ulje je korisno kao sredstvo protiv insekata i kao prirodno sredstvo za odstranjenje fleka. Ako se pravilno razblaži, može se koristiti na kućnim ljubimcima i na ljudima.

Opis

Postoji preko sedam stotina vrsta eukaliptusa, od kojih se mnoga koriste za proizvodnju eteričnog ulja, ali je samo mali broj efikasan za upotrebu u aromaterapiji. Najpoznatiji je Eucalyptus globulus i ne treba ga mešati sa Eucalyptus radiata ili bilo kojom drugom vrstom eukaliptusovog eteričnog ulja.
Eterično ulje eukaliptusa ima svež drvenast, zemljani miris, sa jakom lekovitom aromom i tankom konzistencijom. Kada se koristi u aromaterapiji, smatra se gornjom notom.

Eukaliptusovo ulje je fantastičan dodatak uljima i losionima za masažu, proizvodima za čišćenje u domaćinstvu, proizvodima za ličnu higijenu (uključujući šampone i balzame).

Kada se udiše, esencijalno ulje eukaliptusa može se koristiti za unapređenje emocionalnog blagostanja, a tokom meditacije je korisno za fokusiranje na odnose.

NAČIN PRIMENE

  • direktno udisanje
  • difuzer
  • lokalna primena
  • unutrašnja upotreba (jedino je Eukalyptus globulus pogodan za oralnu primenu)

Pre upotrebe eterično ulje Eukaliptusa je potrebno razblažiti 50:50 sa baznim uljem.

DOBRO SE MEŠA SA SLEDEĆIM ULJIMA:

MERE BEZBEDNOSTI

  • Eterično ulje eukaliptusa se uvek mora razblažiti pre upotrebe.
  • Pre nego što ga dodate u neki recept razblažite ga 1:4 sa nosačem.
  • Koristite samo eukaliptusovo ulje koje je bezbedno za oralnu upotrebu.
  • Pre upotrebe proizvoda koji sadrže eterično ulje eukaliptusa, testirajte razblaženo ulje na podlaktici.

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml, 100 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.