Cimet

870,00 din RSD

Eterično ulje cimeta stimuliše imunološki sistem, unapređuje cirkulaciju i libido. Može se koristiti za ublažavanje simptoma prehlade, gripa i infekcija, a takođe je pokazalo dobre rezultate i kod osoba sa dijabetesom.

Kada se koristi u meditaciji, eterično ulje cimeta pomaže u transformaciji razmišljnja, oslobađa od ljutnje i frustracije i pomaže u ublažavanju kriza kod bolesti zavisnosti.

Opis

Cimet je jedno od najstarijih poznatih esencijalnih ulja. Zabeležen je u Ebers papirusu, jednom od najranijih egipatskih medicinskih tekstova, koji datira otprilike 1550. godine pre nove ere i sadrži više od sedam stotina lekova za sve, od astme do probavnih bolesti – uz uputstva za pravilno balzamiranje pokojnika kako bi se osiguralo da oni uživaju srećni i zagrobni život.
Eterično ulje Cimeta je srednje konzistencije, varira od zlatne do žuto-smeđe boje i ima izuzetno jak miris cimeta. U aromaterapiji se smatra srednjom notom.

NAČIN PRIMENE

  • difuzer
  • kao dodatak ishrani
  • lokalna primena

Eterično ulje Cimeta je potrebno razblažiti sa baznim uljem u razmeri 20:80 (jedan deo ulja cimeta u četiri dela baznog ulja).

MERE BEZBEDNOSTI

  • Eterično ulje cimeta izuzetno je snažno i može izazvati ozbiljnu iritaciju kože ako se ne nanese pravilno.
  • Ulje cimeta ne treba direktno udisati jer može sagoreti nežne nosne prolaze.

DOBRO SE MEŠA SA SLEDEĆIM ULJIMA:

Dodatne informacije

Težina 30 g
Ambalaža

Staklena boca sa kapaljkom

Zapremina

10 ml

Još nema komentara.

Samo prijavljeni korisnici koji su kupili ovaj proizvod mogu ostaviti komentar.